sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kahden nelikymppisen miehen puolue, jonka kannattajat ovat naisia

* Etelänaapuri (Viro) sai Suomen kiinni kansalaisten sähköisessä asioinnissa viime vuosikymmenellä ja meni lopulta ohi. Sillä ei ole omia suuria ict-yityksiä, jotka pääisivät sanelemaan kehitystä.

* Jos perussuomalaiset pitäisi sijoittaa poliittiselle kartalle, sopiva nurkka ainakin enemmistölle löytyisi arvoiltaan konservatiivisten mutta työväenluokkalaisten lokerosta. Sdp:n ministerikierrätyksen seurauksena on nyt ministereinä neljä noin nelikymppistä korkeakoulutettua naista.

* Vihreät turkulaistuu. Nyt vihreät on kahden turkulaisen, opiskelijapolitiikassa marinoituneen, alle nelikymppisen miehen puolue, jonka kannattajat ovat pitkälti naisia.

* Espoolaisen ravintoloitsijan ääni kiihtyy, kun hän keskustelee rikosylikonstaapeli Jouni Mäensalon kanssa ravintolan keittiössä. Aiheena on muun muassa seinällä oleva työvuorolista. Siihen on kirjoitettu omistajan ja yhden työntekijän nimi. Työntekijän perässä lukee everyday eli joka päivä. Kellonaikoja ei ole merkitty.

* Rattijuoppo nukahti moottoritien pientareelle. Mies oli juhlinut perjantai-iltana Helsingissä ja lähtenyt sen jälkeen autolla kohti Porvoota. Moottoritiellä mies oli miltei törmännyt autolla toisen auton kylkeen a ajautunut sen jälkeen pientareelle. Poliisi löysi nuoren miehen nukkumasta autosta moottoritien laidasta.   Hänellä ei ollut lupaa käyttää isänsä omistamaa autoa.

* Korea ihannoi kotirouvia. Etelä-Koreassa naisten paikka on kotona ja työelämä on miesten elämää. Kimin mies tekee uraa pankkialalla ja viipyy yleensä töissä puoleenyöhön. Koreassa työntekijöiltä odotetaan pitkiä päiviä. Tulevaisuudessa Korea tarvitsee lisää naisia työelämään, sillä ennusteiden mukaan työikäisten osuus väestöstä alkaa lähivuosina pienentyä.

* Kiire syntyy siitä, että ihminen kuvittelee itsestään liikoja. Hän arvioi kapasiteettinsa väärin, ei hallitse aikataulujaan ja tottuu siihen, että jälki on huonoa. Sen sijaan, että pyytäisimme anteeksi aiheuttamaamme katastrofia, olemme siitä ylpeitä. - Minna Lindgren

(HS)

Ei kommentteja: