lauantai 25. toukokuuta 2013

Sosialismi on alkanut. Kasvimaa Tokoinrannassa.

* EU ei saa erkaantua vain poliittisen eliitin projektiksi, vaan sillä pitää olla kansallisvaltioiden kansalaisten hyväksyntä ja arvostus. - Miapetra Kumpula-Natri, Lauri Ihalainen

* Sosialismi on alkanut. Maa kuuluu kansalle. Nimimerkki U. Kulta vinoilee Metro.fin uutiselle, jonka mukaan kaupunki haluaa poliisin tutkivan Tokoinrannan nurmelle kuokitun sissikasvimaan. Kasvimaa hävitetään ensi viikolla.

* Puukiipeilyn ammattilaiset mittelivät Oittaalla. Arboristien kisassa nopeutta, taitoa ja ketteryyttä testattiin viidessä lajissa.

* Räjähtäen palanut auto on rujoa katsottavaa. Mutta eipä mieltä piristä katsoa raadon vieressä alistuneesti seisovaa auton omistajaakaan. Näitä näkyjä on nyt ympäri Rinkebytä ja muita Tukholman länsiosien lähiöitä.

* Turkin kotitalouksista vain kuusi prosenttia osti alkoholijuomia 2010. Vain pieni osa turkkilaisista juo alkoholia, mutta sille viina on laajempien vapauksien symboli. Heille vapaus juoda on merkki siitä, että turkkilaisetkin ovat eurooppalaista, sivistynyttä väkeä. Islam kieltää juomisen.

* Suomessa vallan kahvaan on jo nousemassa Y-sukupolvi eli noin 1980-1995 syntyneet. Esimerkiksi vuonna 1979 syntynyt puolustusministeri Carl Haglund on oikeastaan Y-sukupolvea. Eivätkä paljon vanhempia ole valtionvarainministeri Jutta Urpilainen ja ympäristöministeri Ville Niinistö. Toisin on Intiassa. Valtaan ei ole päässyt edes X-sukupolvi li 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla syntyneet. Pääministeri Manmohan Singh täyttää syyskuussa 81 vuotta. Hallituksen keski-ikä on 65 vuotta. Ministereistä moni on syntynyt ennen vuotta 1947, brittien siirtomaa-Intiaan. Murros on ajan kysymys arvokonservatiivisessa ja hierarkkisessa Intiassa. Intiassa on 600 miljoonaa alle 25-vuotiasta. Se on sata miljoonaa enemmän kuin EU:n 27:ssä jäsenvaltiossa on asukkaita.

* Kahden (hetero)tytön välinen suukko, siinäpä voimakas ja kantaaottava viesti, on Suomessa ryhdytty viime aikoina ajattelemaan. Se, mitä viestillä halutaan kertoa, on samalla tavalla yhdentekevää kuin silloin, kun naiset paljastavat mielenosoituksissa rintansa: jotkin tärkeää sen varmaankin täytyy olla ja jes, tissit näkyy. - Virpi Salmi

* Nuori ei tunnista edes voikukkaa. Tutkimusten mukaan kasvituntemus on romahtanut, koska kasvien keräämisen perinne ja kaikenlainen luonnossa tapahtuva kouluopetus on hiipunut.

(HS)

Ei kommentteja: