lauantai 11. toukokuuta 2013

Silakat Reposaaren maantiellä

* Itävallan lain mukaan siepattu voidaan tuomita maksamaan pelastuskuluja, jos hän on toiminut "karkean varomattomasti". "Jos joku on mennyt sandaalit jalassa kiipeilemään ja tarvitsee helikopterin tullakseen alas, hän joutuu maksamaan kyydin. Sama ajattelu ulkomailla tapahtuneiden sieppaustapausten pelastuskustannusten takana", kertoo Itävallan ulkoministeriön tiedotusjohtaja Martin Weiss.

* Tyypillinen lääkkeiden väärinkäyttäjä on tavallinen työssäkävijä, ei syrjäytynyt addikti. Lääkkeiden väärinkäytöstä iso osa tapahtuu siinä massassa, jolla kaikki näyttää olevan kunnossa. Ongelma ei katso sosioekonomista taustaa, ja moni suorastaan paiskii töitä. "Yrittäjät on meillä suurin ryhmä" (Kalliolan klinikan vastaava sairaanhoitaja Kristiina Ruotsalainen).

* Keskellä Reposaaren maantietä havaittiin perjantaiaamuna kymmenien neliömetrien kokoinen silakkamatto. Autot ajelivat silakoiden päältä niin, että liiskaantuneista silakoita jäi tiehen selvästi havaittavat vanat. "Varsinaisen turmapaikan ohi ajoin puoliltapäivin, ja haju oli aivan järkyttävä". "Minkkitarhoille lasti oli kuulemma menossa, mutta kukaan ei tiedä kenen autolla".

* Merihakalaisilla on nyt oma rantasauna. Kulttuurisaunaksi nimetty löylykeidas avattiin keskiviikkona.

(HS)

Ei kommentteja: