sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Puhdas vesi, karjalanpiirakka ja Kela. Mökki, sienestys ja pitkät kesälomat.

* "Onko olemassa yhteistä suomalaista unelmaa?"
......

* Puhdas vesi, karjalanpiirakka ja Kela. Jokamiehenoikeudet, luonto, neljä vuodenaikaa, yhteiskuntarakenne. Mökki, sienestys, pitkät kesälomat, hyvät koulut. Urheilu, Angry Birds, Linux, runous, kieli. Sotaveteraanit. Sauna.

* Hiljaisuus. Korruptoimattomuus. Rehellisyys ja järjestelmällisyys. Hyvä hallinto. Kuuliaisuuteen ja synkeyteen taipuvainen mielenlaatu. Kateus ja kyynisyys, mutta myös täsmällisyys ja maltti.

Vapaus ja rauha olivat suosituimpia yhdistäviä unelmia, mutta kaikkein useimmin mainittu taisi kuitenkin olla tasa-arvo. Joillekuille tasa-arvo tarkoitti hyvinvointivaltiota, toisille pieniä tuloeroja tai naisten oikeuksia.

"Jos amerikkalaisia yhdistää usko onnellisuuden tavoittelusta individualismin kautta, suomalaisia yhdistää usko onnellisuuden tavoittelusta kollektivismin kautta"

"Sukupolveni miehet oppivat varusmiespalveluksessa, että kaveriin voi luottaa taustasta riippumatta"

(HS 12.5.2013 Laura Saarikoski)

* Kymmenen pisteen maa, anteeksi vain. Pelastakaa lapset -järjestö ärsytti kuluneella viikolla suomalaisia kertomalla, että Suomessa joku asia on hyvin. Järjestön mukaan Suomi on maailman paras maa, jos haluaa tulla äidiksi.

* Kun Yhdysvalloissa sanotaan "nanny state", sillä tarkoitetaan useimmitennNew Yorkin pormestaria Michael Bloombergia. Republikaaneihin liittyneen monimiljardöörin luulisi taustansa perusteella vastustavan kaikkea yhteiskunnan holhousta, mutta hän on muun muassa kieltänyt tupakoinnin puistoissa ja kovia rasvoja pikaruokaloissa sekä rajoittanut suolan määrää laitosruoassa. Bloomberg on sitä mieltä, että kansansairauksien aiheuttamat kärsimykset ja taloudelliset kustannukset ovat tärkeämpiä kuin ihmisten oikeus juoda sokeroituja virvoitusjuomia litran kertakäyttömukeista.

* Närpiön tomaatit ja kurkut jäisivät poimimatta, jos ulkomaalaiset muuttaisivat pois paikkakunnalta. Lähes joka kymmenes Närpiön 9380 asukkaasta on ulkomaalaistutainen.

* Äitienpäivä haisi risiiniöljylle. Eläintarhanajot olivat suuri keväinen kansanjuhla. Radan ääreen tultiin perhekunnittain eväiden kanssa. Moottorien pärinä ja pauke loppuivat Eltsussa 50 vuotta sitten.

* "Maailmankuvani alkoi muuttua, kun pääsin sisätöihin Yhdyspankkiin.Siellä johtajana oli eversti, erään ministerimme isä, joka tarkasti aamuisin joukkonsa, ettei kenelläkään alaisella vain ollut miään punaista yllä. Häivähdys punaista sen sijaan oli niiden metsäperkeleiden ja muiden patruunojen toimissa, jotka pitivät huolta työväestään ilman mitään bonuksia. Tänään bonuskonsultti Yrjö Kopra sanoo, että yritysjohtajille kuuluu palkka pelkästä läsnäolosta ja että työstä on maksettava erikseen. Isänmaallisuus ja yhteinen etu on kuopattu sankarihautoihin?" - Esko Seppänen

* Ruotsissa alexstubbeja on kokonainen sukupolvi. He haluavat rahaa, uran ja perheen. Ja täydellisen kropan ja voitot joka urheilulajista. - Anna-Liisa Kauhanen

* Naisethan ovat sillä tavalla rasittavia, että kun heidän kanssaan harrastaa seksiä, he tulevat raskaaksi. Ja kun he saavat lapsia, heille pitää antaa rahaa. Onneksi tosiaan tuli 60-luku, avioeromahdollisuus ja e-pilleri, muutenhan Donnerin kaltaisilla taiteilijamiehillä olii vieläkin vaikeaa ja köyhää. - Reetta Räty

Ei kommentteja: