perjantai 10. toukokuuta 2013

Nolla miinus nolla on nolla.

* HS-gallupin kyselyssä Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen seuraajista kokoomuksen seuraajapörssiä johtaa Alexander Stubb. Sdp:n kärkikaksikkona kisaavat eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja ulkoministeri Erkki Tuomioja. Sen jälkeen puolueet eivät olisi ainakaan toistensa kopioita.

* Britanniassa oikeus käyttää turbaania työelämässä on sikheille itsestäänselvyys. Suomalaisen bussiyhtiön turbaanikieltoa pidetään loukkauksena.

* Kirkon ulkomaanavun humanitaarisen avun asiantuntijan Antti Toivasen mielestä Syyrian pakolaistilanteen vakavuutta ei ole ymmärretty maailmalla. Pakolaisleirit Syyrian naapurimaissa paisuvat tuhansilla joka päivä. Zaatrin pakolaisleiri on rakennettu aavikolle, joten kesällä siellä on kuumaa ja pölyistä. Siellä täällä pyörii pieniä hiekkamyrskyjä. Talvella leiri on liejuinen ja kylmä.

* T&T: Suomen sähköstä tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä 41 %, Saksassa 22 %.

* Kun Pohjanlahden ja Selkämeren laivat siirtyvät dieselöljyyn, vaikutus ilman rikkidioksidipitoisuuteen on nolla miinus nolla. Kustannus-hyötysuhde lasketaan sen jälkeen jakamalla kaksi sataa miljoonaa euroa nollalla. - Jarl Ahlbeck, TkT

* Pitäisikö valtion pelastaa meriteollisuuden ydin eli STX? Ellei tunnelin päässä näy valoa, älä aja tunneliin. - Perusinsinööri Veijo Miettinen

(HS, Tekniikka&Talous)

Ei kommentteja: