sunnuntai 5. toukokuuta 2013

"Turpiin tuli jatkuvasti: pihalla, koulumatkoilla, harrastuksissa, ihan missä vain"

* "Pahimmillaan gallupnumeroiden perusteella oppositiossa ruvetaan julkisestikin julkisestikin vöyhöttämään omasta erinomaisuudesta ja kilpailijoiden surkeudesta" - Seppo Kääriäinen

* (Jutta) Urpilainen kantaa - pääministeri Jyrki Kataisen (kok) lailla - poliittista päävastuuta Suomen talouspulmista, vaikkei ole niihin syyllinen. - Mikael Pentikäinen

* Uusia työpaikkoja voi jokus tulla, mutta se on epävarmaa ja vie pitkään. Sadon saattaa korjata vasta seuraava valtionvarinministeri. - Mikael Pentikäinen

* Meillä sedillä riitti ihmettelemistä. Teinit palvoivat viime viikolla Helsingissä esiintynyttä Justin Bieberiä pelottavalla kiihkolla. Sitten Bieber lähti ja me sedät voimme rauhassa keskittyä jääkiekon MM-kisoihin. Jos hurmos iskee, Suomi-paita pois päältä ja katsomossa tanssitaan ylävartalo paljaana. On siinä teineillä ihmettelemistä.

* Yhteensä 26600 kuohuviinipulloa palautettiin HS:n ja Helsingin kaupungin järjestämässä keräyksessä Kaivopuistossa vappuna.

* 17000 tuhatta juoksi halki keväisen Helsingin. Helsinki City Runissa tehtiin lauantaina suomalaisten juoksukilpailujen osallistujaennätys. Puolimaratonin juoksi peräti 17000 ihmistä. Nopein selvitti matkan tunnissa ja 11 minuutissa ja viimeiset juoksijat tulivat maaliin noin kolmen ja puolen tunnin kuluttua lähdöstä.

* Harva suuri pörssiyhtiö kertoo julkisesti maksamistaan veroista. Fortum laski veronsa kaikissa toimintamaissa. "Verojalanjäljen" raportoiminen kiinnostaa konsultin mukaan nyt yrityksiä.

* Raumalaisen Raannan ensimmäinen maaottelu, mutta tuskin viimeinen: 35 torjuntaa ja nollapeli. Ottelun jälkeen yleisö karjui kuorossa "Antti, Antti".

* Kelirikko huipussaan: savi kiehuu syrjäseutujen teillä. - HS 5.5.1963

* Siksi nousi pala kurkkuun, kun katseli porilaisten Ässä-riemua. Siitä tuli hyvä mieli koko Suomeen. Se oli Porille oikein. Varsinkin kun tietää, etteivät porilaiset kauan leiju. Kohta kuuluu kysymys: Mikä sää luulet olevas?

* Keväällä 1993 Jussi Lähde oli puuhamies monenkirjavassa kansanliikkeessä, joka nosti Martti Ahtisaaren ensin Sdp:n presidenttiehdokkaaksi ja lopulta tasavallan presidentiksi. Lähde oli siihen aikaan 27-vuotias nuorukainen, jonka opettajaopinnot olivat kesken. Vaalien jälkeen Ahtisaari nimitti Lähteen tiedottajaksi tasavallan presidentin kansliaan. Lähde on liikuskellut poliittisen kentän äärellä sen mukaan, mikä on tuntunut kiinnostavalta. Hän auttoi Alexander Stubbia eurovaaleissa 2004, pari vuotta myöhemmin Sauli Niinistöä presidentinvaaleissa ja taas pari vuotta myöhemmin Jutta Urpilaista, kun tämä yritti demarien puheenjohtajaksi. Lähde kulki Timo Soinin kintereillä eduskuntavaaleissa, ja Pekka Haaviston menestyksestä hän kirjoitti kirjankin. Jussi Lähde on syntynyt Helsingissä joulun alla 1965, mutta opettajavanhempien työn perässä asetuttiin Seinäjoelle 1970-luvun alussa. Perhe muutti vieraaseen ympäristöön. Isä oli kotoisin Joutsenosta Etelä-Karjalasta ja äiti Lempäälästä, Tampereen vierestä. "Kiusaaminen alkoi heti. Huudeltiin ja nimiteltiin. Turpiin tuli jatkuvasti: pihalla, koulumatkoilla, harrastuksissa, ihan missä vain". Perheen isä, opettaja Leo Lähde oli Seinäjoella merkitty mies. Hän oli "kommunisti", SKDL:n aktivisti ja valtuutettu, joten koko perhe oli pannassa.

(HS)

Ei kommentteja: