lauantai 18. toukokuuta 2013

Olympiastadionin torni pyörimään

* Tuulimyllyn lapa on lähes saman mittainen kuin Olympiastadionin torni

* Jos ei heilaa helluntaina, mene Turkuun. Suomen vanha pääkaupunki kuhisee parhaassa pariutumisiässä olevia nuoria. Helsingin Kallio lienee heteromiehen paras paikka Suomessa. Espoossa miesenemmistö on maan suurin.

* "Alla är rädda för att förlora jobbet". Den skaltiga ekonomin påverkar spanjorerna djupt.

* Vuodet kuluvat, ja minä huomaan pitäväni Esko Seppäsestä. Hän kirjoittaa hauskasti ja ideologisuudestaan huolimatta hetkittäin tarkkanäköisesti. Lisäksi hänellä on lempeä ja tarkka ääni.. - Jari Sarasvuo

* Tutkimus: Tutkija Jiri Niemisen mukaan Alexander Stubb ja Timo Soini ovat jarruina naispoliitikkojen menestykselle.

* Vantaa höylää lisäsäästöjä. Edessä ovat 50-60 miljoonan euron lisäsäästöt, jotka iskevät ensin kouluihin.

* Valtionhallinnon alueellistaminen eli pääkaupungissa sijaitsevien virastojen ja työpaikkojen siirtäminen maakuntiin on ollut yksi 2000-luvun suurista poliittisista kiistakysymyksistä. Paljon melua tyhjästä, voisi sanoa kahden tänä keväänä julkistetun selvityksen perusteella. Valtion työpaikkojen tulo ei piristä sijoituspaikan aluetaloutta. Yksityisiä työpaikkoja tai yrityksiä ei tule lisää, tulot eivät kasva, eivätkä asuntomarkkinat virkisty. Alueellistaminen oli Matti Vanhasen (kesk) hallitusten intohimo.

* Puheenjohtaja Urpilainen teki strategisen linjauksen. Puolue ei enää kosiskele duunariäänestäjiä vaan toimihenkilönaisia.

* Suklaatehtaan lapsilla isä on päivisin lähellä. Vantaan Fazerilassa toimii harvinainen patruunan päiväkoti. 

* Yli puolet Saksan kouluista tarjoaa iltapäiväohjelmaa. Kokopäiväkoulut tulivat sosiaalisesti heikkojen perheiden ja uravanhempien avuksi.

(HS, HBL,IS)

Ei kommentteja: