keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Susi-Kalle, tahto ja malli

• Ministeripörssi 2012 (kansanedustajien arvio, 2 jokaisesta ryhmästä)

1) Lauri Ihalainen (33 p)
2) Jyrki Katainen (21 p)
3) Jutta Urpilainen (13 p)

"Osaava, tekee tosi paljon taustatyötä, vastaajat luonnehtivat Ihalaista"

• "Totta kai työnantajienkin pitää katsoa peiliin ja tajuta, että kaikkein kallein tapa hoitaa työvoimapolitiikkaa on kipata vanhoja ulos" - Lasse Laatunen

• "Ensin tahto, sitten malli", työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kertoo ensi vuoden neuvotteluiden marssijärjestyksen.

• "Kun tulee vanhemmaksi, tietää, että jossain vaiheessa tulee se päätepiste. Siksi vanhempana ajattelee, miten voisi elää onnellisempana. - Hjallis Harkimo. "Koska minulla on jo oma asunto ja auto, en enää tarvitse tavaraa".

• Talvi 1961. Kuusamolaiset poronomistajat olivat jo pitempään olleet tuohtuneita susiin, jotka olivat onnistuneet monilla saalistusretkillään. Kunnes tuli aamu, joka on jäänyt historiaan. Paikallinen kilpahiihtäjä, Kalevi Oikarainen riensi tuolloin poroisäntien avuksi. Oikarainen lähti jahtaamaan yksinäistä sutta, joka oli vaihtanut yön aikana useasti paikkaansa. Puolimetrinen lumihanki ei kuusamolaisen menoa juuri jarruttanut. Kului tunti, toinen ja kolmas - susi väsähti, mutta Kalevi Oikarainen ei. Parhaimmillaan kuusamolainen hiihti lumella noin 4500 kilometriä vuodessa, mikä on huima määrä erityisesti siihen nähden, että hänenkin oli rakennettava latunsa itse.



(IS)

Ei kommentteja: