lauantai 9. maaliskuuta 2013

1970-luvun stereot soivat paremmin. Mikä kauhistus on yhteinen historia Ruotsin kanssa?

* Ystäväni sähköpostiin tuli viesti: "Joku perheenjäsenistäsi tapetaan niin, että veret lentävät Ruotsiin asti, jos ette lopeta tuon alhaisen hurripropagandan esittämistä. Tiedämme hyvin missä asutte". Ystäväni rike oli, että hän työskenteli Yleisradiossa ja hänen nimensä yhdistettiin "Suomi on ruotsalainen"-dokumenttisarjan julkaisuun. - Mikä ihmeen uhka ruotsia puhuva ihminen on suomalaisuudelle? Mikä kauhistus on yhteinen historia Ruotsin kanssa? - Paula Jalovaara

* Kokoomusnuoret taas pakkoruotsin kimpussa. Nimien keräämistä kirittää Suomalaisuuden liiton maksama 15000 euron mainoskampanja, joka näkyy bussipysäkeillä. Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja, europarlamentaarikko Sampo Terho (ps) arvioi, että nimiä voi kertyä jopa 100000.

* Veroparatiiiyhtiölle kelpaa yritystuki. Tekes maksoi Attendolle vuonna 2010 yli 700000 euroa tukea työvoiman vuokraamiseen.

* Alueellistaminen ei ole tuonut maakuntiin lisää työpaikkoja. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT selvitti asiaa, eikä hvainnut työpaikkojen lisääntyneen eikä vähentyneen. Nykyisellä hallituksella i ole ollut suuria haluja jatkaa alueellistamista ennen VATT:n selvitystäkään.

* SM-liiga vaatii turvallisuutta parantavia joustokaukaloita käyttöön kaudella 2014-2015. Bluesia ja Jokereita lukuunottamatta liigaa pelataan kuntien omistamissa halleissa. Moni kiekkopomo on todennut, että lajin asiat eivät kuulu ulkopuolisille. Tämän jälkeen on aika röyhkeää vaatia veronmaksajilta euroakaan. - Tero Hakala

* Väitän, että musiikki kuulostaa vinyyliltä paremmalta kuin cd-levyltä tai äänitiedostosta soitettuna. - Andre Solomko. - Ero ei ole vinyylin ja cd-levyn vaan analogisen ja digitaalisen median välillä. Lisäksi uudenaikaisissa vahvstimissa on poikkeuksetta halpoja mikrosiruja, jotka vahvistavat signaalia, mutta samalla huonontavat äänenlaatua. Tästä syystä vanhemmat 1970-luvun stereot soivat paremmin kuin uudemmat, eikä niitä ostaakseen tarvitse olla rikas.

* I Kina är varannan chef en kvinna, i Finland var fjärde, i USA var femte

* På fem årtionden har kvinnor blivit fetare. Det kan delvis bero på att de utför mindre hushållsarbete, visar en amerikansk studie. 1965 utförde kvinnor hushållsarbete 25.7 timmar i veckan. År 2010 var antalet timmar nere i 13.3 per vecka.

(HS,HBL)

Ei kommentteja: