sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Lasketaanko sauna ja viski urheiluksi? Turhien projektien aloitusjohtaja.

* Kun Suomi siirtyi euron käyttäjäksi, toive oli, että hintojen vertailtavuus ja kaupan esteiden väheneminen pienentäisivät hintoja. Suomen Pankin mukaan näin ei ole käynyt: Suomen hintataso ei ole lähentynyt euroaikana euromaiden keskiarvoa.

* Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr) pimeät oviremontit ovat herättäneet monia vertailuja Ruotsin toimintatapojen kanssa. Ruotsi ei ole kuitenkaan inoa maa, jossa suhtaudutaan herkästi ministerien tekemiseen. Ranskan budjettiministeri Jerome Cahuzac on jättänyt tehtävänsä hallituksessa. Cahuzacia syytetään siitä, että hän omistaa salaisen pankkitilin Sveitsissä. Pelkkää veronkiertoepäilyä pidettiin Rankassa eroa vaativana, sillä Cahuzacin vastuulla oli harmaan talouden tukahduttaminen. Cahuzac kiisti syytökset, mutta sanoo antavansa erollaan hallitukselle työrauhan.

* Poromies Markku Nikodemus odottaa kuvausta Nisse- ja Stara-nimisten porojen kanssa. Kun väsyneesti hymyilevä pääministeri Jyrki Katainen saapuu pihamaalle, hän menee ensiksi silittämään poroa. "Laskeaanko sauna ja viski urheiluksi", (Alexander) Stubb vastaa Irish Timesin toimittajan kysymykseen siitä, urheilivatko Katainen ja Stubb eilen.

* Veroparatiisiin voi perustaa yhtiön päivässä. "Me voimme tarjota sinulle mös järjestelyn jonka avulla ei ole mitään mahdollisuutta selvittää, että olet yhtiön toimitusjohtaja ja omistaja. Tämä poistaa kaikki byrokraattiset onglmat kotimaassasi", Mr. Hoffman kirjoittaa. Yhtiön saan vajaalla 2000 eurolla.

* Kuntarajat ylittävä yhteistyö. Espoon ja Helsingin asukkaita voisi lähentää jatkamalla Länsiväylää ydinkeskustaan. Siellähän on sitä joutomaata, jota kutsuvat Baanaksi. - Heikki Aittokoski.

* Aamulla aikaisin nunna Elisabet rukoilee kappelissa Vuosaaressa. Sen jälkeen hän ajaa itäväylää pitkin Sörnäisiin töihin. Nunnasta tulee lääkintöneuvos Liisa Toppila. Toppila kiersi 80- ja 90-luvulla kriisialueilla: Malesiassa, Nigerissä, Tšadissa, Etiopiassa, Egyptissä, entisen Jugoslavian alueella ja Romaniassa. Katastrofityössä joutui tekemisiin perimmäisten asioitten kanssa. "Kun ihminen on hädissään ja haavoittuvainen, häntä autetaan hänen omilla ehdoillaan. Uskonnon pakkosyöttö on minulle täysin vierasta".

* Miksi titteleitä ei sorvattaisi mahdollisimman tarkasti toimenkuvaa luonnehtivaksi? Jussin titteli olisi executive vice presidentin sijasta turhien projektien aloittamisjohtaja. Leenan käyntikortissa lukisi päähuolestuja, ja Heikki esittelisi itsensä työilontappamispäälliköksi. Ritva, joka toistuvissa organisaatiouudistuksissa kantaa vastuun siiä, että asiakkaiden palvelu kaikista organisaatiouudistuksista huolimatta yhä jatkuu, ei olisi toimitosihteeri, vaan pelastaja. - Pekka Seppänen

Ei kommentteja: