sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Vanhalestadiolainen blogi ja sosiaalidarwinismi.

• Kokoomusnuorten kannattama yksilön korostaminen yhteisön sijaan on jatkoa sosiaalidarwinismille. Sosiaalidarwinismin tunnetuin edustaja ja keskeisin teoreetikko Herbert Spencer oli sitä mieltä, että ... valtion ei tulisi ottaa vastuuta edes koulutuksesta, koska se on luonnonvalintaan puuttumista. "Ahneus" ja "sorto" viittaavat asioihin, joista toinen puoli puhuu "vaurastumisena" ja "yksilön oikeutena". (Matti Rautiainen)

• Isoäidin lähellä asuvalla lapsella on enemmän jälkeläisiä kuin kaukana asuvalla. (Mikael Pentikäinen)

• Lähes jokainen sanomalehti - myös Hesarin edeltäjä Päivälehti lähes päivälleen 123 vuotta sitten - on perustettu muuttamaan maailmaa. (Mikael Pentikäinen)

• Keskustan yksinvalta murenee. Keskusta kadotti enemmistönsä 26 kunnassa. Juuassa perussuomalaiset veivät keskustalta kolmasosan valtuustopaikoista.

• "Maailman köyhin presidentti" elää tonnilla kuussa. Uruguayn José Mujica, 77, antaa 90 prosenttia tuloistaan hyväntekeväisyyteen. Mujica asuu vaimonsa kanssa vaatimattomassa maalaistalossa pääkaupunki Montevideon ulkopuolella. Pariskunta viljelee kukkia. Presidentin ilmoitettu omaisuus: kolme maatilkkua, kolme traktoria ja kaksi autoa. Käyttöautona on sininen kuplavolkkari vuodelta 1987. Arvo: 1528 euroa. "Tulen tällä toimeen ja minun on tultava toimeen, koska on toisia uruguaylaisia, jotka elävät paljon vähemmällä"

• Pyöräilen kesäöissä. Helsinki on puhdas ja kaunis luonnonreservaatti. Shanghain läpi virtaavassa Huangpujoessa lilluu kuolleita kaloja ja roskaa. Kesällä Shanghai lämpenee kosteaksi saunaksi, ja aina haisee: ruoka, jätteet, autot, katupöly. Helsingissä käyn baarista tullessa meressä uimassa. Missään ei haise miltään. Missään ei ole ketään. (Reetta Räty)

• Avoimuus (vanhalestadiolaisen) blogeissa on hienovaraista. Sellaista, ettei ukkopuolinen aina edes huomaa. Bloggari voi vaikka kertoa käyvänsä zumbassa. Vielä 1990-luvulla vanhalestadiolaiset tytöt eivät osallistuneet koulun aerobic-tunneille.

• Kuvissa kolmilapsinen perhe istuu kahvipöydässä, äiti on isän kainalossa ja isä katsoo äitiä suorastaan palvoen. Halla-aho pitää pullasta, eikä hän yleensä osta vaimolleen kukkia. Hän kertoo eläneensä lapsena alkoholistiperheessä.

• Winston Churchillin mielestä tunnetusti sillä, joka ei nuorena ole radikaaki, ei ole sydäntä, kun taas sillä, joka ei vanhana ole konservatiivi, ei ole järkeä. Kokoomuksessa asia näyttäisi menevän toisin päin, ainakin sydämen osalta. Sen sijaan varttuneessa iässä kokoomuslaisia näyttäisi kohtaavan jonkinlainen yhteiskunnallisen omantunnon herääminen (Harri Holkeri, Iiro Viinanen, Sauli Niinistö, Raimo Ilaskivi). Jäämme odottamaan Wille Rydmanin lausuntoja vuonna 2062. (Jussi Konttinen)

• Majoritetet i riksdagen stöder päksnäringen. Bara 13 ledamöter söger sig rösta för initiativet.

• Lasse Lehtinen ger Nätti-Jussi nytt liv. "Fakta ska vara rätt också i lögner".

• "Vi har ett kvinnoproblem". Vi är inte det coola partiet. Vi har inte Springsteen, Jay-Z och Katy Perry på vår sida. Vi är inte urbana, det är inte mycket Manhattan eller Los Angeles över oss. - Shelley Hymes, republikan.




(HS,HBL)

Ei kommentteja: