sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pitäisikö vaihtaa pari sanaa? Feministi Kittilässä?

• Valtaosasta pääkaupunkiseutua tavoittaa autolla kaikki 31 kauppakeskusta 25 minuutissa. Julkisilla liikennevälineillä enintään 15.

• WFP:n ruoka-apu tavoittaa jopa 1.5 miljoonaa ihmistä kuukausittain eri puolella Somalia.

• Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps): Somaliaoperaatio on turha

• Pitäisikö vaihtaa pari sanaa? Moni maahanmuuttaja yrittää turhaan tehdä tuttavuutta suomalaisiin. Turvaverkot jäävät syntymättä.

• Raide-Jokeria kaivataan Espoon Otaniemeen. Aalto-yliopisto, VTT, Aaltoyliopistokiinteistöt sekä Senaatti-kiinteistöt toivovat Espoolta uutta harkintaa raide-Jokerin linjauksessa. Päättäjille Otaniemi-linjaus olisi hankalasti nieltävissä. "En missään tapauksessa halua, että raide-Jokerin suunnittelu enää tästä viivästyy", sanoo Tiina Elo (vihr)

• Äpy 2001: "Pekka Korpisen menestysteos Kamppini - Mein Kamp ei ole valitettavasti kirjoitettu vankilassa". Kaupunkisuunnittelun entisen apulauskaupunginjohtajan aikana lähtivät nousemaan niin Kiasma, Sanomatalo, Pikkuparlamentti, Kampin keskus kuin Musiikkitalokin. Pekka Korpinen, 68, asuu puolet vuodesta Roomassa. Harrastaa intohimoisesti arkkitehtuuria ja maalaamista. Kirjoittanut useita kirjoja, kuten viime vuonna julkaistun Berlusconin Italia - oikeistopopulismin nousu ja tappio.

• "Suuremmoinen kaupunki järjestää suurimmat kisat". Köyhiä piilotetaan pakkosiirrolla Rion jalkapallon MM-kisojen ja olympialaisten kisapaikkojen läheltä.

• Minäkö uusavuton? Pyykin silittäminen on nykyään tarpeetonta. Tärkeämpää on, että osaa maksaa laskut netissä. Jos keittiön kaapissa on ötököitä, mitä teet? a) Rupean kirkumaan. Soitan 112. Osaatko laittaa ruokaa? a) En osaa. Osaatko keittää perunat, pastan tai riisin? a) En. Mitä teet, jos sulake palaa? a) Mikä on sulake? Tiedätkö, onko tietokoneessasi voimassa oleva virustorjuntaohjelma? a) En, flunssa tulee, kun tulee.

• Anne Mäkelä on vihreä feministi Kauniaisista. Nyt hän johtaa Kittilää Lapissa. Perhe omistaa maata ja mökkejä Levillä. Kittilä oli siis tuttu. "Eihän me voida täällä käyttää joukkoliikennettä". Hän itse ajaa "tummansinisellä farmari-Volvolla". "Tapiolan Stockmann on mun suosikkipaikkani. Siellä on rauhallinen tunnelma. Vauras, levollinen ja miellyttävä ympäristö ja espoolaisia turkkimummoja"

(HS)

Ei kommentteja: