lauantai 24. marraskuuta 2012

Punaisten lyhtyjen Vaasankatu - Kallion joulukatu

• Eläkkeelle lähdössä on mukana myös tunnetta. Se on ainutkertainen tapahtuma, jonka pitäisi sujua arvokkaissa ja mukavissa merkeissä. Pahaa mieltä ei saisi jäädä. Sillä on merkitystä myös työnantajan maineelle, sillä eläkeläiset ovat tärkeä sidosryhmä. Monista tulee niin sanottuja some-eläkeläisiä, jotka viihtyvät netin keskustelupalstoilla. (Unto Hämäläinen)

• Alkusyksystä liikkui huhu, että demarit vaihtaisivat ministereitä jo ennen hallituksen puoliväliriihtä. Nyt näyttää, että demareita kierrätetään vasta loppukeväästä. Loogisinta on vaihtaa ne ministerit, jotka tuskin ovat ehdolla vuonna 2015. Näin hallituksesta joutuisivat lähtemään Tuomioja, 66, ja Gustafsson, 65. Messias-Ihalaista, 65, eivät ikärajat koske. (Marko Junkkari)

• Jono on ainakin 300 metriä pitkä. Pakko ajaa leipäjonoon. Yhdeksän kymmenestä avun hakijasta sanoo, että ilman leipäjonosta saatua ruokaa ei pärjäisi. Huolista huolimatta suurin osa, 65 prosenttia, katsoi pärjäävänsä elämässään. Puolet uskoi, että tulevaisuudessa on elämä parempaa.

• Punaisista valoistaan läpi vuoden tunnetulle Vaasankadulle ripustellaan tänään asukkaiden askartelemia koristeita. "Täällä on hyvä yhteishenki ja tapahtuu paljon muutakin kuin tyttöliikkeiden perustamista. Todellisuus on muutakin kuin puukkobulevardi"

• Maailman tunneköyhin maa on Singapore. Singaporelaisista vastanneista vain 36 prosenttia sanoi tunteneensa jotain. Suomi oli tunneköyhien listalla vasta sijalla 108, kun Singapore oli ykkönen. Suomalaiset vastasivat tunteikkaammin kuin esimerkiksi ruotsalaiset.

• Ensimmäisellä presidenttikaudellaan Obama on jakanut vain 23 armahdusta ( tsi 31 kalkkunat mukaanlukien).

• VTT:n visioima Inno-Suomi tyhjentäisi maakunnat. Liikenteen päästöt olisivat vähäisiä. Jotta tavoite saavutettaisiin, väestö keskitettäisiin suurkaupunkeihin. Niitä olisivat Helsinki, Tampere, Turku, Oulu ja kenties Kuopio.

• Nyt se sitten tapahtui. Helsinkiläiset ovat kaivaneet isoa tunnelia Lauttasaaren alle kohti Espoossa sijaitsevaa tunnelia. Nyt helsinkiläiset voivat vallata Espoon salaa maan alta huomaamattamme. Tämä on ovela tapa yhdistää Espoo Helsinkiin. Ovatko espoolaiset päättäjät ajatelleet tätä asiaa tehdessään metropäätöksen? (Seppo Salo, Espoo)

• Och jazzen i Gula salongen har Niinistö bytt ut mot folkmusik. "Är kaffet fortfarande ekologiskt? - Nej"



(HS,HBL)

Ei kommentteja: