sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Korean kopiopaja

• STX:n kriisin ja korealaisen yrityskulttuurin lopputulos voi olla se, että STX tuli vain käymään - niin Suomeen kuin Ranskaankin - ja otti mukaansa osaamista. Korea osti aikoinaan Ranskasta apua suurnopeusjunien valmisramiseen. Nyt Koreassa kulkee TGV-junien kopioita, KTX-junia, joita saa ostaa Koreasta.



• Vain kolmannes kansasta tietää, mitkä puolueet ovat hallituksessa. Miehet tuntevat hallituksen kokoonpanon huomattavasti paremmin kuin naiset: naisista 27 % ja miehistä 41 % osasi nimetä kaikki kuusi hallituspuoluetta. Yli 65-vuotiaista 47 % muistaa jokaisen puolueen. Keskustaa luuli hallituspuolueeksi 30 %. Vihreiden kannattajista 18 % osasi luetella hallituspuolueet.


• Suomalaiset kuluttavat vuosittain Tallinnassa yli 260 miljoonaa euroa. Hammaslääkäriklinikan joka kymmenes asiakas on suomalainen. Toisessa kerroksessa työskentelee protetiikkaan ja implantologiaan erikoistunut Kristin Räst-Kallio. Hänen sujuva suomen kielensä ällistyttää. Miten hän on oppinut? "No, katselin Pikku Kakkosta", hammaslääkäri nauraa.

• Miten kauan voi jatkua pyöräilijöiden suosiminen muiden kustannuksella? Ajoratoja kavennetaan ja pysäköintipaikat poistetaan. - Anna-Maija Gruber, toimittaja



(HS)

Ei kommentteja: