torstai 6. marraskuuta 2008

Kirkkoherraksi Puumalaan?


Ei, tämä ei ole Puumalan pappila, vaan Linnaisten kartanon portti, yksi niistä...ajattelin, että sopii kuitenkin tähän, kun sain sen puhelimesta tähän siirrettyä :)

Siis, tänään kokoustyöpäivän päätteeksi selailin erilaisia uutisia ja tietopalveluja, kun silmiin sattui sävähdyttävä työpaikkailmoitus:

KIRKKOHERRA, PUUMALAN SEURAKUNTA

KIRKKOHERRAKSI PUUMALAAN? "Kaikki Puumalan puolesta" -TV-sarja ja -näytelmä ovat osoittaneet, mihin täällä Puumalassa pystytään. Nyt seurakuntamme etsii sparraajakseen uutta kirkkoherraa, jotta usko, toivo ja rakkaus uudistaisivat Saimaan kauneinta kuntaa.

Haastavan työn ja kohtuullisen palkan lisäksi seurakuntamme tarjoaa mahdollisuuden, mutta ei velvollisuutta asua kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa pappilassa Saimaan rannalla. Etelä-savolaisen mielenlaadun ymmärtämisen lisäksi virkamme edellyttää erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista sekä tyydyttävää ruotsin kielen ymmärtämisen taitoa.

Koulutusvaatimuksia ei mainittu, vaikkakin savolaisia pitäisi ymmärtää :)

Vaikka omaankin kohtuullisen pitkän kokemuksen savolaisista ja ymmärrän tyydyttävästi ruotsia, en kuitenkaan laittanut hakemusta, kuunnellaan vaan Edelmannin virsilauluja kotosalla ;)

Tämä päivä onkin mennyt taas koulutuksen merkeissä, uusia asioita pitää (saa) oppia koko ajan. Sekin hyvä puoli siitä oli, että saattoi mennä syömään porukan kanssa tuohon meidän parempaan kuppilaan - valintani: hampurilainen - haarukalla ja veitsellä. Sen jälkeen olikin sitten aika turvoksissa, mutta luterilaisen sodanjälkeisen kasvatuksen saaneena, mitäänhän ei saa jättää lautaselle!




Sitten viel päivän kevennys, osa teistä sen jo tunteekin...

4 vanhaa ilkikurista mummoa, istui pöydän ääressä vanhainkodissa

Ohitse tepasteli vanha ukko

Yksi mummoista huudahti: "Lyön vetoa, että pystymme kertomaan ikäsi"

Ukko tuumasi mummoille: "Ei teillä vanhoilla houkilla ole mitään mahdollisuutta tietää sitä"

Yksi mummoista tuumasi "Tietysti meillä on ! Pudota vain housusi ja kalsarisi alas, niin kerromme ikäsi"

Hieman vaivaatuneena , mutta varmana siitä etteivät he pysty arvaamaan hänen ikäänsä, hän pudotti housunsa nilkkoihin .

Mummot pyysivät kääntymään häntä ympäri ja hyppimään ylös alas useita kertoja, sitten mummot sanoivat kuin yhdestä suusta :"Tämä oli helppo nakki,olet 87 -vuotias ! "

Ukko seisoi mummojen edessä housut nilkoissa ihmeissään ja kysyi , " Miten ihmeessä te sen arvasitte ?"

Mummot virnuilivat keskenään ja kaikki 4 mummoa totesivat kuin yhdestä suusta : "Olimme eilen sinun syntymäpäiväjuhlillasi !"

......

Ai niin, unohdin puhelimen tänä aamuna kotiin ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Naiset on naisia iästä riippumatta =)