lauantai 29. syyskuuta 2012

Havaintoja: Tuomioja, Heinäluoma vai Halonen?

• Tuomioja on nyt kokenein demariministeri. Muut ovat hallituksessa ensikertalaisia. Ulkoministerinä Tuomioja on ollut yli kahdeksan vuotta, neljässä eri hallituksessa. Hän jos kuka tuntee maailmanpolitiikan ja tietää, miten YK:ssa pitää toimia. Kuka voisi olla uusi ulkoministeri, jos Tuomioja joutuu luopumaan salkustaan? Kaksi toveria on muiden edellä... Tällä viikolla Eero Heinäluoma oli YK:n yleiskokouksessa lobbaamassa... Vielä parempi ulkoministeri olisi presidentti Tarja Halonen. Hän ei tarvitsisi harjoitteluaikaa päivääkään. (Unto Hämäläinen)

• Ahdinko tarttui paperikuntiin. Viidennes irtisanotuista paperi- ja sellutyöläisistä on vailla työtä. Työttömyysprosentti Kemijärvi 18.2, Kajaani 14.5, Kaskinen 14.1, Hamina 12.6, Kouvola 12.2. "Taloudellinen tilanne on räjähtänyt käsiin", Kaskisten kaupunginjohtaja Marlene Svens sanoo.

• Vanha kiharrin ja kannettava viedään pian ruokakauppaan. Kauppojen on toukokuun 2013 jälkeen vastaanotettava maksutta kyluttajien vanhat elektroniikka- ja sähkölaitteet.

(HS)

Ei kommentteja: