sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Obaman varapresidentti Joe Biden oli soitellut. Aiemmin on ollut puhetta maiden kauppasopimuksenkin kohtalosta. Että jos ei uusittaisikaan.

* Vihreiden linja jyrää Helsingin politiikassa. Vihreät on ollut useimmin äänestyksen voittaneella puolella. Kaupunginhallituksen 30 äänestyksestä 25 päätyi vihreiden toivomaan lopputulokseen. "Emme saa porvarillisten puolueiden kesken enemmistöä, joten tarvitsemme aina vihreitä" - Tatu Rauhamäki, kokoomus.

* Vihreät saivat Suomessa vuoden 1992 kunnallisvaaleissa enemmän luottamushenkilöpaikkoja kuin puolueella oli jäseniä.

* Pakistanin rikkaimman osavaltion Punjabin köyhistä köyhimmät työskentelevät tiilitehtaalla. Kymmenvuotias Shabana Mashuk käy töissä koulupäiviensä jälkeen kylässä lähellä Lahorea. Shabana on kylän lapsista ainoa, joka on koulussa. Tehtaiden työolot ja -menetelmät eivät ole satojen vuosin aikana muuttuneet. Kilpailua ei ole. Tuotantoa tehostavia työvälineitä on neljä: tiilimuotti, aasi, kärryt ja uuni. Kaiken muut työläiset tekevät omin käsin.

* Kumpikaan oppositiopuolue (keskusta, perussuomalaiset) ei paistattele mielipidemittausten kärjessä omilla ansioillaan. Molemmat saavat kannatuksensa heijastumana muiden vaikeuksista. Aina kun euroalueen kriisi on otsikoissa, Timo Soinin joukkuea saa muutaman äänestäjän lisää. Varteenotettavaa vaihtoehtoa eurokriisin ratkaisuun Soinilta ei tosin ole kuultu. Vastaavasti hallituksen kompurointi kunta- ja soteuudistuksessa on lisännyt keskustan kannatusta.

* Ecuador soitti ensin suutaan Yhdysvalloille ja vihjaili turvapaikan (Snowden) myöntämisestä, mutta sittemmin se perääntyi. Obaman varapresidentti Joe Biden oli soitellut. Aiemmin on ollut puhetta maiden kauppasopimuksenkin kohtalosta. Että jos ei uusittaisikaan.

* Kuljettaja rysäytti autolla rapusta sisään Rastilassa. "Autonkuljettajaa ei kuulemma ollut päästetty sisälle taloon, joten hän sitten ajoi rapusta sisään"

* Suomessa asuva saksalainen Karen Fey kirjoittaa äitiblogia. Siinä hän kertoo, kuinka ihanaa lapsiperheen elämä uudessa kotimaassa on. Ja siitäkös saksalaiset tykkäävät.

* Huusseista elätellään romanttista kuvaa. Sitä kuvaa elättävät kaupunkilaiset. Postikorteissa huussin ovessa on sydämen muotoinen aukko tai pitsiverhot. Paikkaa kutsutaan pikkulaksi, vaikka siellä tehdään isoja tarpeita tynnyri täyteen. Romantiikka karisee tositoimissa, kun ympärillä pörräävät kärpästen lisäksi hyttyset, paarmat ja ampiaiset. Mien maalaiset kestävät? Eivät he kestäkään. Heillä on sisävessat. Vain mökkiläisillä on huussi. Huussiromantiikkaa on silti hyvä ylläpitää - varsinkin kaupungissa. Vesivessojen aika on kohta ohi. Ekoyhteisöjen kerrostaloihin voisi rakentaa vanhaan tyyliin isoja huusseja, joissa voi istua vierekkäin ja jutella. Siellä Goassa ripulin saanut joogaguru neuvoii paastolla suoltaan puhdistavaa naapuria. Sitä on mökin huussissa hauska kuvitella. -Anna-Stiina Nykänen

* "Minkä väriset pillunkarvat sulla on?" viisivuotias poika oli kysynyt tarhassa hoitajaltaan. "Otatsä munan suuhun?" toinen samanikäinen oli töksäyttänyt. Molemmissa tapauksissa pojat olivat nähneet netissä pornoa. Toinen isoveljen kanssa, toinen älypuhelimestaan.

(HS)

Ei kommentteja: