sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Hän saa opintotukea muttei käy koulua

* Stubbia ärsytti vuonna 2006. "Suomen EU-nettomaksua koskeva keskustelu osoittaa hämmästyttävää luottamusta niin sanottuihin virallisiin lähteisiin", Stubb kirjoitti. Nyt Stubbin ärsykkeen pitäisi olla laantumaan päin. Suomen EU-nettomaksukeskustelussa ei enää tunneta "hämmästyttävää luottamusta" virallisiin lähteisiin. - Marko Junkkari

* Suomen kannalta on huonoa, että isoissa EU-maissa metsäasiat eivät kuulu päättäjien yleissivistykseen. Suomalainen lobbausperinne on vaatimaton esimerkiksi öljy- ja kivihiiliteollisuuteen verrattuna.

* Talvivaaran rahoituspäätöksen perustelut Hautala keksi poliittisen aatteensa parhaita perinteitä noudattaen. Hänen mukaansaSolidiumin kautta hoidettavan tukisijoituksen ratkaisivat ympäristönäkökohdat.

* Kun Iken Itohan Iduozee on tänä vuonna saanut ylioppilaskirjoituksensa pakettiin, hän alkaa valmistautua Helsingin yliopiston pääsykokeisiin. "Ensin menen opiskelemaan biologiaa ja kemiaa". Hän käyttää "mennä"- eikä "hakea"-verbiä. [Zhiar Abdulah ja Iken Itohan Iduozee perustivat ulkomaalaistaustaisille irvailevan sivuston, jotta hauskat jutut eivät menisi hukkaan]. Yhdessä sivuston kuvista on tummaihoinen mies puhumassa kännykkäänsä. Kuvan ohessa on teksti: "Hän saa opintotukea muttei käy koulua". Raivostunut kansalainen lähetti kuvan teksteineen Kelalle ja vaati viranomaisia ryhtymään toimiin. "Siinä kuvassa olen minä", Iken iloitsee.

* HS:n tekemän laskelman mukaan valtio tukee yrityksiä kaikkiaan 4.8 miljardilla eurolla.

(HS)

Ei kommentteja: